apa itu SEO?  

SEO, Search Engine Optimization ialah satu proses untuk meningkatkan jumlah dan kualiti trafik ke website melalui enjin pencari ( search engine ) melalui hasil carian yang natural ( “organik” / “algoritmatik” ) terhadap sesuatu katakunci (keywords). Kebiasaannya, laman web yang berada di kedudukan teratas untuk sesuatu kata kunci akan mendapat trafik pelawat yang lebih tinggi berbanding laman web di kedudukan terbawah.



Ramai pembuat website mencari kaedah bagaimana mahu menjadikan website mereka berada kedudukan 1-10 di website google.Hari ini aku akan berkongsi tips mudah cara nak dapatkan kedudukan itu di google.Cara yang paling mudah dan kalau korang malas nak belajar pening-pening soal SEO ini ialah gunakan keyword yang mendapat pemintaan tinggi di google.Kemudian jadikan keyword tu sebagai nama website korang.

Macam mane nak dapat keyword yang paling tinggi lak?tengok di tepi website google.contoh bawah ni



so,korang akan nampak keyword utem ada 4,200,000.Bila korang nak bagi nama blog korang nanti bolehlah tulis guna format macam ni. xxx-utem.com,xxx-utem.blogspot.com (xxx-keyword. com) atau apa-apa punlah.So setiap kali orang taip perkataan utem di search engine,blog korang adalah yang paling cerah mendapat kedudukan tertinggi di kedudukan 1-10 dalam masa tak sampai masa setahun.

Untuk blog ini berjaya berada kedudukan 1 dan 2 bagi keyword ",utem blog,utem blogger,blog utem,blogger utem,yubiyu". Untuk keyword Utem pula blog ni berada di kedudukan 9.Sebab tulah korang tengok cukup banyak pengunjung negara lain tersesat masuk kedalam blog niNtah bendera mane pun aku tak tau.Haha Ok lah..cukuplah tips aku buat hari ini. sesiapa yang nak mencuba boleh lah buat.


Perhatian untuk semua ahli .Hantarkan alamat website korang terbaru di blog ini bagi membolehkan website korang di masukkan di ruangan update ( PERKEMBANGAN BLOG KAMI).Insyaalah,kaedah ini mampu menarik pembaca blog ini pergi ke blog korang. Ada beberapa website ahli didapati sudah tiada kerana bertukar alamat.So,blog korang tidak dapat dimasukkan di ruangan update.Harap kerjasama.


AddThis Social Bookmark Button

3 comments

  • Ahmad Safiuddin B. Zamani  
    December 12, 2009 at 10:45 PM

    salam..waaa..sgt bguna..
    makaseh sbb share info.. ;)

  • Anonymous  
    December 21, 2009 at 9:38 AM

    bleh try link kan blog saye x??

    http://www.nabz1001.blogspot.com.. thnx

  • Anonymous  
    December 27, 2009 at 10:32 PM

    Buat duit tanpa modal dengan program free. Nak duit tak? Mesti nak kan?.. Bacalah lagi... SALAM..daripada tak ada apa nak buat sambil berehat, jom kita cari duit. Jom sertai saya di catcheye.com.my Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia, apa yang menariknya anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat disini, ya mudah saja, klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti.. katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak anda akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300.. banyak tu .. tak nak ke? ayohlah sertai saya.. 100% percuma.. tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free takkan tak boleh ajak.. untuk maklumat anda,keahlian catcheye telah mencecah 23,028 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..


    Cara nak register:
    1.klik link disini http://www.catcheye.com.my/?r=37480
    2.klik join catcheye now
    3.Isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
    4.Isi jawapan: soalan 1 jawapan A (atas sekali), soalan 2 jawapan B (yang tengah), soalan 3 jawapan A (atas sekali). p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
    5.klik agree and proceed..Ok siap kemudian apa perlu buat? 1.klik sign in 2.lepas sign in klik reward panel 3.Anda lihat akaun anda ada RM1 (bonus) dan link awak. 4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak. 5.postkan dan emailkan kepada kawan2. 6.Lihatlah tak sampai sebulan anda dah ade 10 orang di level 1. percayalah!sebab benda ni 100% percuma.... REZEKI TUHAN YG BAGI..TAPI KITA KENA USAHA JUGAKKAN?? TUNGGU APE LAGI?? J0INLAH SEKARANG.. klik, klik, klik http://www.catcheye.com.my/?r=37480

Post a Comment