Cara tingkatkan trafik ke blog  

Soalan ini juga selalu bermain di minda kita.Macam mana nak tingkatkan traffik ke blog kita? Disini aku letakkan tips mudah cara untuk meningkatkan traffik sambil menjana wang.Caranya adalah dengan memberikan menyediakan 1 ruangan untuk download percuma di blog kita.Sebagai contoh,kita boleh berikan download percuma seperti perisian,e-books,gambar,mp3 atau sebagainya yang susah di dapati oleh pengguna.Simpankan data itu di Ziddu dan setiap kali ada pelawat yang download bahan yang kita berikan,kita akan mendapatkan bayaran percuma.Lihatlah, bagaimana mudahnya kita mendapatkan wang tanpa disedari oleh pengunjung.

Pengunjung pasti berasa gembira mendapatkan bahan-bahan percuma dan mereka akan kembali semula ke blog kita pada bila-bila masa. Semakin banyak bahan berguna yang diberikan kepada kita untuk pengunjung download,semakin kerap mereka datang ke blog kita.Walaupun anda tidak menggunakan medium pengiklanan di blog anda, anda tetap mampu menghasilkan pendapatan melalui download percuma ini.Malah,ada pemilik laman web sengaja mereka website khas untuk download MP3 percuma,gambar-gambar percuma,video dan lain-lain.Mereka menghasilkan pendapatan tanpa disedari oleh pengunjung yang download semua bahan yang mereka berikan percuma.

Kaedah mudah ini selain dapat meningkatkan traffik ke website kita,ia juga menghasilkan pendapatan sampingan kepada pemilik website.Sekiranya anda berminat mencuba teknik ini bolehlah klik banner dibawah.

AddThis Social Bookmark Button

5 comments

Post a Comment